• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Kommunen är en politiskt styrd organisation och kommunfullmäktige är dess högsta beslutande församling. Som medborgare avgör du med din röst i det allmänna valet vilka partier som ska finnas representerade i kommunfullmäktige och hur många mandat varje parti får.

Här kan du läsa om hur Luleå kommun styrs, hitta förtroendevalda i styrelser och nämnder, ta del av beslut med mera.

Minimera
Senaste nytt
 • Nytt Vårt Luleå på väg

  Nästa nummer av Vårt Luleå levereras lördag 21 oktober. I detta nummer är det fokus på unga kvinnor i Luleå.

  Publicerat 2017-10-20 av Katja Güth Laitila
 • Så kan du påverka kommunen

  Årets medborgarundersökning från Statistiska centralbyrån (SCB) är nu ute hos 1 600 slumpmässigt utvalda Luleåbor. Om du är en av dem så är det ett ypperligt tillfälle att göra din röst hörd. Och det finns fler sätt att påverka.
  Publicerat 2017-10-20 av Katja Güth Laitila
 • Tankeverkstad − ”Tillsammans för ett gott liv i Luleå”

  Inbjudan! Är du aktiv i en grupp, brinner för en specifik fråga, medlem i en förening eller kanske arbetar inom en organisation som företräder det civila samhället? Kom och möt politiker och tjänstepersoner från Luleå kommun för att fundera på hur vi tillsammans skapar ett gott liv för alla i Luleå!
  Publicerat 2017-10-19 av Jeanett Enstedt
 • Kommunfullmäktige sammanträder den
  23 oktober, kl 13.15

  Den 23 oktober kl 13.15 sammanträder kommunfullmäktige i Stadshusets sessionssal. Du kan även lyssna på fullmäktigesändningen direkt via vår webbplats.
  Publicerat 2017-10-19 av Ulrica Öhman
 • Antalet kvinnor relativt antalet män i olika ålderskategorier i Luleå år 2015.Vid andelen 0,5 råder balans mellan könen. Diagrammet visar att det råder ett större kvinnounderskott mellan 18–40 år.

  Underskott på unga kvinnor

  För en kommun som vill växa är det viktigt att vara attraktiv för kvinnor och framförallt för yngre kvinnor. Luleå kommuns befolkning har en relativt låg genomsnittsålder i och med att vi är en universitetsstad. Men andelen kvinnor i familjebildande ålder är betydligt lägre i Luleå än i Sverige i genomsnitt.
  Publicerat 2017-10-19 av Katja Güth Laitila