• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Unika skridskotävlingen KPN Grand Prix i Luleå växer

Planeringen inför den stora skridskotävlingen KPN Grand Prix på Luleås isbana har startat. Succén från februari gör att arrangemanget växer och blir ännu större 2018.
    Publicerat 2017-10-20
  • Gymnasieskolans modell för att trygga lärarförsörjningen

Bristen på behöriga och legitimerade lärare är ett problem i
    hela landet. För att säkra behovet av behöriga lärare på lång sikt arbetar gymnasieskolan i Luleå med att ta fram en modell för att rekrytera och överanställa svårrekryterade lärarkompetenser. Den första läraren finns nu på plats och en till är på gång att anställas.

Publicerat 2017-10-20
  • Nu föreslås att gångbron över Södra hamnleden rivs

Nästa torsdag ska Stadsbyggnadsnämnden ta ställning till arbetsutskottets förslag om att gångbron över Södra hamnleden ska rivas.

Publicerat 2017-10-19
  • Luleå kommun visar ett förbättrat resultat i arbetet med äldre

Luleå kommun visar ett förbättrat resultat i årets Öppna jämförelser vad gäller arbetet inom hemtjänsten.
    Publicerat 2017-10-19
  • Nu avfyras Teknikcolleges egna raketer

I år har nationella Teknikcollegedagen firats för fjärde gången. Eleverna på Teknikcollege i Luleå har byggt egna raketer, som i en final nu ska tävla om vilken raket som kommer längst och är snyggast.
    Dag och tid: Onsdag 18 oktober, klockan 14.00
    Plats:              Hälsans hus, konstgräsplanen

Publicerat 2017-10-17
  • Professor Yngve Gustafson en av föreläsarna under VO-Collegeveckan

VO-College i Luleå arrangerar en kostnadsfri föreläsningsserie 16 – 20 oktober. Onsdag den 18 oktober föreläser Yngve Gustafson, professor i geriatrik vid Umeå universitet, som bland annat medverkat i TV-programmet ”Sveriges bästa äldreboende”.
    Publicerat 2017-10-17
  • Luleå Energi Arena öppet igen efter bombhot

Under fredagskvällen inkom ett bombhot mot Luleå Energi Arena. Läget har återgått till det normala och arenan har öppet som vanligt igen.
    Publicerat 2017-10-14
  • Nytt förslag för Musikens Makt samt pengar till danssatsning

Kulturnämndens arbetsutskott har idag behandlat frågan om Musikens Makt och samt en bidragsansökan från Exiled Dance Crew. Gällande Musikens Makt föreslår arbetsutskottet att en grundfinansiering från kommunfullmäktige på 1 450 000 kronor beviljas till en festival helgen innan skolstart samt att festivalen ska upphandlas. Gällande Exiled föreslås att de får 350 000 kronor, då ansökan är helt i linje med den politiska viljan att stärka dansen i Luleå ytterligare.
    Publicerat 2017-10-12
  • IVO kritiserar kommunen för bristande dokumentation och rapportering

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kritiserar socialnämnden i Luleå för bristande dokumentation i patientjournaler.

Publicerat 2017-10-12
  • Misstänkta oegentligheter

Den av kommunen beställda internutredningen om misstänkta oegentligheter inom stadsbyggnadsförvaltningen under perioden 2012-2014 är nu klar. Utredningen visar att det sannolikt har förekommit oegentligheter mellan tidigare anställda på stadsbyggnadsförvaltningen och Caverion, som är en av kommunens leverantörer, samt att kommunen i samband med detta har lidit ekonomisk skada.
    Publicerat 2017-10-11
  • Pressinbjudan: Granskningsrapport presenteras

KPMG har färdigställt utredningen avseende misstanke om förmåner och osann fakturering inom stadsbyggnadsförvaltningen under perioden 2012-2014.
    Publicerat 2017-10-11

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden