• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Här hittar du information om vård och omsorg samt hur du kontaktar socialtjänsten och får hjälp i olika krissituationer. Här får du även information om konsumentvägledning.

Minimera
Senaste nytt
 • Luleå kommun visar ett förbättrat resultat i arbetet med äldre

  Luleå kommun får ett förbättrat resultat i årets Öppna jämförelser för arbetet inom hemtjänsten.
  – Trenden går åt helt rätt håll och jag är extra stolt och glad över att det utvecklingsarbete som vi påbörjade 2016 inom hemtjänsten visar ett förbättrat resultat, säger socialchefen Gabriella Sjöström.

  Publicerat 2017-10-19
 • IVO-kritik mot socialnämnden i Luleå

  Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kritiserar Luleå kommun för bristande dokumentation i patientjournaler.
  – Det här får inte hända, vi har brustit och tyvärr ser vi återigen att det handlar om bristande dokumentation från vår sida, säger Lena Kruse, verksamhetschef för vård och omsorg i Luleå kommun.

  Publicerat 2017-10-12
 • Det här handlar matleveranserna om till våra äldre

  Luleå kommun ska leverera 745 000 portioner mat per år till äldre som bor i sina hem (hemtjänsten) och i kommunens vård- och omsorgsboenden. Samarbetsavtalet med Region Norrbotten upphör vid årsskiftet 2018/2019 och kommunen utreder nu hur matleveranserna ska ske från och med år 2019.
  – Det är en stor utmaning men vi kan konstatera att det blir oerhört dyrt för skattebetalarna i Luleå om vi ska anpassa eller bygga nya kök för att klara av matleveranserna till våra äldre, säger Magdalena Jonsson, projektledare.

  Publicerat 2017-10-12
 • Inbrott vid Långmyrans dagverksamhet

  Det har under helgen varit ett inbrott vid Långmyrans dagverksamhet som ligger på Hertsön. Det är andra inbrottet inom loppet av en vecka.
  Publicerat 2017-10-09
 • Positiva förändringar i hemtjänsten

  Tre stora hemtjänstgrupper har blivit fem mindre. Förändringen trädde i kraft i måndags.
  – Medarbetarna är i överlag väldigt nöjda och förväntansfulla och vi som arbetar i hemtjänsten ser väldigt positivt på det här, säger Heidi Holmqvist, enhetschef för Bredvikens hemtjänst.

  Publicerat 2017-10-05