Luleås näringsliv har flera starka sidor, idag finns en blandning av industri, utbildning, forskning och kunskapsproduktion, offentliga och privata tjänster, handel och service.

Minimera
Senaste nytt
 • Penélope Valencia och Yaman Ismael var två av de 15 deltagarna på Nyföretagarcentrum Nords starta eget-kurs på lättsvenska. Här med kursledarna Camilla Sehlin och Åsa Johansson (till höger i bild). Foto: Tomas Bergman

  Fler vill starta eget

  Statistik från Nyföretagarbarometern visar att allt fler företag startas i Luleå kommun. Under 2015 registrerades 390 nya företag, i fjol var motsvarande siffra 458 och under första halvan av 2017 hela 260 stycken. För den som vill förverkliga sin dröm om ett eget företag finns bra hjälp att få.
  Publicerat 2017-12-05
 • Luleås cityindex presenteras 8 december

  Luleå kommun och Visit Luleå bjuder in till ett seminarium med HUI Research den 8 december där Cityindex för Luleå presenteras. Seminariet är kostnadsfritt. Välkommen med din anmälan.
  Publicerat 2017-11-20
 • Luleå har länets bästa företagsklimat

  Luleå har fortsatt det bästa företagsklimatet i Norrbotten enligt Svenskt Näringslivs ranking 2017.
  Publicerat 2017-09-26
 • Austin - Luleå

  Luleå fortsätter utveckla samarbetet med Austin

  Internationellt samarbete är viktigt i en globaliserad värld. Genom Luleås samarbete med Austin kan vi nyttja möjligheter och möta utmaningar på andra sätt än tidigare. Sedan avtalet skrevs 2014 har vi skapat många relationer som nu gynnar forskning, skola, kultur och näringsliv här i Luleå.
  Publicerat 2017-09-13
 • Tirsén & Aili Arkitekters skiss visar hur Regnbågsallén kan förlängas över Haparandavägen och binda ihop Luleå Science Park med universitetsområdet.

  En miljö med flera möjligheter

  En stimulerande och utvecklande miljö för företag inom IT- och teknikbranschen har hittills lockat drygt 100 företag till Luleå Science Park på Porsön. Området ska kunna växa ytterligare och ge plats för fler företag.
  Publicerat 2017-09-13
 • Näringslivstrateg Maria Bergnman, Luleå kommun och Luleå Näringslivs affärsutvecklingschef Tore Johanssnono jobbar hand i hand med att utveckla Luleås arbetsmarknad. Foto: Luleåfotograferna

  Nya jobb till Luleå

  Bostadsbristen har länge varit ett hinder för att befintliga företag ska kunna expandera och nya företag etablera sig i Luleå. I och med att flaskhalsen med bostadsbyggandet nu börjar lätta så växlar kommunen upp tempot för att skapa fler jobb. Målet är 200 nya arbetstillfällen till 2020.
  Publicerat 2017-09-13
 • Vilka möjligheter öppnar AR/VR-teknik för företag och industri?

  Lunchseminarium och drop-in demo 20 september
  Publicerat 2017-09-04
 • Logistikdag Norr 2017

  Anmäl dig till Logistikdag Norr. Dagen har fokus på Sveriges transportinfrastruktur och den Nationella Planen
  Publicerat 2017-09-04

Linje
Byggdialog
Linje
Luleå Näringsliv AB bild
Linje
Luleå Science Park bild
Linje
Företagslots bild
Linje
LTU logotyp
Linje
Luleå.nu bild
Linje