Gültzauudden 12 augusti

Vi presenterar stolt vår lineup: Hanna Ferm, STOR, Zikai och Ellen Krauss! Gratis och drogfritt.

Hanna Ferm

Hanna Ferm intog sin plats på pophimlen 2021 och debutsingeln på svenska ”För Evigt” blev den mest spelade låten på radio, intog första platsen på svensktoppen (före ABBA) och behöll den flera veckor i rad. Under 2022 kom ”Välkommen Åter” tillsammans med artisten Junie. En låt som blev en riktig sommarplåga och när årets summerades var den en av de mest spelade, både i radio och på spellistorna. 2023 inledde Hanna med singeln ”Vet hon om?” och nu gör hon sitt andra Luleåbesök för året.

Lyssna på Hanna Ferm på Spotify Länk till annan webbplats.

STOR

När det kommer till ikoner inom svensk hiphop går det inte att se förbi STOR. Sex år efter det kritikerhyllade albumet ”Under broarna” släppte STOR i våras uppföljaren ”Över broarna”. Han säger själv att det är ett ljusare album, en motvikt till ”Under broarnas” mörker. På grammisgalan 2023 fick vi ett smakprov på den världen albumet föddes i. Med 30 andinska dansare och sina två vänner, shamanerna Raul och Benito Apasa, tog han både TV-tittarna och åskådarna på plats med storm. Albumet har fokusspåret ”Stora Blå” ft. Thomas Stenström och Ison & Fille.

Lyssna på STOR på Spotify Länk till annan webbplats.

Zikai

Zikai har, vid endast 22 års ålder, hunnit bli utnämnd till Framtidens Artist av P3, släppt sin debut-EP och jobbat med några av branschens största namn. Zikai skriver låtar både till sig själv och andra artister. Hennes blandning av R&B, soul och pop med ett unikt melodispråk och ärliga texter gör Zikai till en av Sveriges mest intressanta låtskrivare och artister just nu. I somras framförde hon sin musik för miljonpublik i SVT:s Allsång på skansen och TV4 Nyhetsmorgon, blev nominerad till ”Årets Rookie” på Denniz Pop Awards.

Lyssna på Zikai på Spotify Länk till annan webbplats.

Yaeger

Yaeger kan vara en av årets mest spännande artister, som sedan debuten gått från elektronisk pop-R&B till rave-pop. Senast har hon samarbetat med Icona Pop på singeln Shit We Do For Love och nu kommer hon till Luleå!

Lyssna på Yaeger på Spotify Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades den 8 augusti 2023