Inför miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden behandlar vid sitt sammanträde den 23 september 20 ärenden, bland dessa bygglov för 164 nya parkeringsplatser samt lokaler för praktiska gymnasiet.

Galären har ansökt om bygglov för att bygga till och bygga om befintliga lokaler på Skutvikens industriområde (Vattenormen 2) från bilaffär och bilverkstad till praktiskt gymnasium med 300 studieplatser. Eftersom halva studietiden är praktiklagd kommer 150 elever att vistas på skolan samtidigt. Ansökan avser även 44 parkeringsplatser samt en skyltanordning som är 12 meter hög och 4 meter bred.

Avdelning miljö och bygg föreslår att nämnden beviljar bygglov.

164 nya parkeringsplatser

Stadsbyggnadsförvaltning vill bygga 164 nya parkeringsplatser vid Malmhamnsvägen i Södra hamn. I dag är det järnvägsspår på den aktuella platsen men Trafikverket har meddelat att de avser att ta bort spåren.

Avdelning miljö och bygg föreslår att nämnden beviljar bygglov för nybyggnad av 164 parkeringsplatser med motiveringen att den aktuella platsen ligger utanför detaljplanelagt område och utanför sammanhållen bebyggelse samt att marken inte är utpekad som skyddsvärd i något avseende.

Kontakt:
Patrik Wallgren, miljö- och byggchef, 073-096 63 64
Maritha Meethz, ordförande miljö- och byggnadsnämnden, 072-207 79 73

Sidan uppdaterades den 7 oktober 2021