Pressrum

Välkommen till Luleå kommuns pressrum. Här hittar du vårt pressmaterial, pressmeddelanden samt inbjudningar till pressträffar. Här finns även pressbilder på politiker och tjänstemän, fria att använda, samt kontaktuppgifter till pressansvariga.

Pressmeddelanden

 • Senast publicerat: 26 maj 2023

  På onsdag ska kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott bland annat ta upp frågan om framtidens taxor för Arcushallen.

 • Senast publicerat: 26 maj 2023

  Nu blir friluftsmuseet Hägnans byggnader tillgängliga dygnet runt, året om. Dramatiserade guidningar av sju byggnader, allt från det viktiga dasset till den ståtliga Storgården, har filmats och finns nu att se digitalt via qr-koder på plats eller på webben.

 • Senast publicerat: 24 maj 2023

  Under pandemin 2020–2021 granskade IVO den medicinska vården på landets kommuner som i huvudsak var kopplat till covid-19. I Luleå kommun ansåg man att det fanns brister gällande svenska språket, läkemedelshantering, dokumentation samt vård i livets slutskede.

 • Senast publicerat: 24 maj 2023

  Hägnans nationaldag bjuder på traditioner som tal, nationalsång, dans och musik. Men även på en catwalk med Luleås folktroväsen samt jakthistorier och agility.

 • Senast publicerat: 22 maj 2023

  I dag höll kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträde i Luleå och behandlade 27 ärenden. Ett flertal ärenden handlade om budget och ekonomi för kommande år. Utskottet tog bland annat del av kommunens Plan och budget för perioden 2024-2026, som nu ska vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för beslut.

Webbkamera

Här hittar du alla webbkameror som finns runt om i Luleå kommun.

Kommunens diarium

Sök efter ärenden och handlingar som registrerats i Luleå kommuns diarier.

Sidan uppdaterades den 28 februari 2023