Pressrum

Välkommen till Luleå kommuns pressrum. Här hittar du vårt pressmaterial, pressmeddelanden samt inbjudningar till pressträffar. Här finns även pressbilder på politiker och tjänstemän, fria att använda, samt kontaktuppgifter till pressansvariga.

Pressmeddelanden

 • Senast publicerat: 21 februari 2024

  Samhällsbyggnadsutskottet sammanträder den 26 februari.

 • Senast publicerat: 21 februari 2024

  En brukare misstänks ha blivit utsatt för övergrepp av en medarbetare inom hemtjänsten. Händelsen är anmäld till inspektionen för vård och omsorg, IVO.

 • Senast publicerat: 20 februari 2024

  Flera avvikelser har inkommit gällande ett av kommunens gruppboenden där en brukare inte fått sina berättigade insatser utförda. En anmälan är gjord till inspektion för vård och omsorg, IVO.

 • Senast publicerat: 16 februari 2024

  Familjefesten Luleå On Ice växer och bjuder i år på inte mindre än fem liveframträdanden mellan 22-25 februari. Mirja Palo, Josef Love, Anna Sellén, Mica Juuso och Bieffekt tar över scenen på Södra Hamnplan.

 • Senast publicerat: 15 februari 2024

  Luleå kommun har rekryterat en näringslivschef. Det blir Josefine Wihlzon som får uppdraget att bygga den nya organisationen för näringslivsfrågor. Den ska bildas i och med att det kommunala bolaget Luleå Business Region AB blir en del av förvaltningsorganisationen.

Webbkamera

Här hittar du alla webbkameror som finns runt om i Luleå kommun.

Kommunens diarium

Sök efter ärenden och handlingar som registrerats i Luleå kommuns diarier.

Sidan uppdaterades den 12 december 2023