Pressrum

Välkommen till Luleå kommuns pressrum. Här hittar du vårt pressmaterial, pressmeddelanden samt inbjudningar till pressträffar. Här finns även pressbilder på politiker och tjänstemän, fria att använda, samt kontaktuppgifter till pressansvariga.

Pressmeddelanden

 • Senast publicerat: 22 september 2023

  På måndag den 25 september sammanträder kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Utskottet behandlar då 14 ärenden, bland annat detaljplan för Victoriahamnen och tävlingsprogram för Kv. Bävern, f d brandstationen.

 • Senast publicerat: 21 september 2023

  Vid lunchtid i dag uppmärksammade Luleå kommuns Ekonomicenter en faktura, som under gårdagen gick för betalning. Fakturan, som uppgår till 558 150 kronor, har betalats och attesterats enligt sedvanliga rutiner. I efterhand uppstod misstanke om felaktigheter och fakturan bedöms vara en så kallad bluff-faktura. Ärendet är polisanmält.

 • Senast publicerat: 21 september 2023

  Ord har betydelse och kan göra skillnad. Det är artisten Maxida Märak och författarna Ann-Helen Laestadius och Moa Backe Åstot övertygade om. Under Bok & Bild 20-21 oktober utvecklar de sina tankar.

 • Senast publicerat: 21 september 2023

  Återremiss av kultur-och fritidsförvaltningens investeringsplan. Det blev resultatet efter diskussion om en av posterna i planen; muddring Småskär-Mjoön, vilken var tanken att genomföras 2025.

 • Senast publicerat: 20 september 2023

  Kommunstyrelsen har inrättat ett samhällsbyggnadsutskott som sammanträder för första gången den 25 september. I fortsättningen sammanträder kommunstyrelsens arbetsutskott och samhällsbyggnadsutskottet var annan gång. Ärenden som bereds i samhällsbyggnadsutskottet går vidare till kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige för beslut, med vissa undantag. På dagordningen finns 14 ärenden, bland annat förslag till detaljplan för Victoriahamnen, förtätning i kvarteret Öringen i centrala Luleå samt godkännande av tävlingsprogram för kvarteret Bävern, f d brandstationen.

Webbkamera

Här hittar du alla webbkameror som finns runt om i Luleå kommun.

Kommunens diarium

Sök efter ärenden och handlingar som registrerats i Luleå kommuns diarier.

Sidan uppdaterades den 28 februari 2023