Så blir midsommaren på Hägnan 2023

Med kransbindning, dans, sång och barnaktiviteter välkomnar Hägnan sina midsommarbesökare. Det blir kort och gott en riktigt traditionell svensk midsommar, plus guidningar på engelska för turister som kanske undrar över ”små grodorna” och midsommarstången.

– Det blir en supertraditionell midsommar här på Hägnan. Vi hjälps åt att klä midsommarstången och binda kransar och sen blir det lekar och folkdansuppvisning, säger Erica Rönnbäck, museipedagog Hägnan och fortsätter:

– Ett nytt inslag är däremot den guidade visningen om midsommartraditioner vi ska ha på engelska. Vi har så oerhört många internationella besökare nu för tiden så vi tror det finns ett behov att få våra traditioner förklarade.

Rabatt med förköp

Inträdet till midsommarfirandet kostar 30 kronor per vuxen om man förköper biljetten på webben. Länk till annan webbplats. Betalar man i dörren kostar det 50 kronor. Barn under 18 år går in gratis i båda fallen.

Förköpsbiljetterna släpps den 15 juni och förköpet stängs sedan den 22 juni.

Extra bussturer

Friluftsmuseet uppmuntrar besökare att ta sig till firandet med buss, cykel eller annat färdmedel då parkeringarna snabbt brukar bli fulla. Luleå Lokaltrafik kör extraturer till Kyrkstaden under midsommar, kolla in deras reseplanerare för lämpliga tider. Länk till annan webbplats.

Kontakt: Erica Rönnbäck, museipedagog Hägnan, 070-267 44 26

Sidan uppdaterades den 7 juni 2023