Avlösar- och ledsagarservice

Vill du ge någon en meningsfull fritid och arbeta som avlösare eller ledsagare?

Vi söker dig som vill arbeta som avlösare eller ledsagare! Uppdraget passar dig som vill arbeta några timmar extra per vecka eller månad under dag, kväll eller helg. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet, men framför allt tid och engagemang för uppdraget. Till några ledsagaruppdrag söker vi även dig som har teckenspråk som kompetens eller modersmål.

Avlösare

Uppdraget innebär att du tillfälligt tar över omvårdnaden från föräldrar till barn eller anhörig till vuxna med funktionsnedsättning så de kan få avlastning och möjlighet till återhämtning.
Avlösartillfällena utgår alltid från hemmet, men ni kan även göra andra aktiviteter i närheten av hemmet. Omvårdnadsarbetet kan innebära att du hjälper till vid toalettbesök, med personlig hygien och vid måltider.

Ledsagare

Uppdraget innebär att du stöttar den du ledsagar till att delta i samhällslivet och få en aktiv fritid.
Ledsagningen sker utanför det egna hemmet och kan bestå av att följa till och från olika fritidsaktiviteter, kulturevenemang eller andra aktiviteter.

Ersättning

Som Avlösare/ledsagare får man arvodes- och omkostnadsersättning. Ersättningens storlek beror på uppdragets svårigheter och hur ofta man träffas.

Sekretess

Som avlösare eller ledsagare omfattas du av sekretesslagstiftningen och får skriva under en sekretessförsäkran.

Hur blir du avlösare eller ledsagare?

För att kunna söka uppdraget måste du ha fyllt 18 år. En lämplighetsbedömning görs alltid genom intervju och referenstagning. Vi anstränger oss för att matcha rätt person till rätt uppdrag.

För att ett uppdrag ska kunna bli aktuellt vill vi även se utdrag ur belastningsregistret.

Om du tycker att det låter intressant att arbeta som ledsagare eller avlösare så gör du en intresseanmälan via e-tjänsten nedan. Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på 0920-45 30 00.

Sidan uppdaterades den 17 januari 2023