Hjälp till ungdomar

Här är länkar till föreningar och organisationer dit du kan vända dig för att få hjälp eller bara prata med någon. Du kan chatta, mejla eller ringa till organisationerna. Samtliga tjänster är kostnadsfria och anonyma.

Frisk & fri

Erbjuder stöd för dig som har ätstörningar eller känner någon som har det. De flesta som jobbar här har antingen själva haft en ätstörning eller känner någon som har haft det. Du kan chatta med Frisk & fri Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. men också mejla eller ringa till dem.

Bris

Bris finns till för dig under 18 år. Du kan chatta, mejla eller ringa Bris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att, om du vill, prata med en vuxen. Bris har också ett diskussionsforum där du kan dela dina funderingar med jämnåriga.

Hjälplinjen

Erbjuder psykologisk hjälp för dig som mår dåligt. Här arbetar socionomer, psykologer och psykiatrisjuksköterskor. Du kan mejla eller ringa Hjälplinjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Samtal till Hjälplinjen syns inte på telefonräkningen.

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vänder sig till dig som är upp till 25 år. Här arbetar unga som finns för att lyssna på dig. Du bestämmer vad du vill prata om och du kan chatta eller prata med dem på telefon.

Jourhavande medmänniska

Hit kan du ringa om du behöver någon att prata med. Personalen lyssnar och stöttar dig. De ser inte ditt telefonnummer när du ringer och både du och den du pratar med är anonyma. Läs mer om jourhavande medmänniska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kärleken är fri

För barn och unga mellan 12-25 år som behöver stöd eller hjälp och har frågor om allt kring rättigheter, våld, hedersförtryck, begränsningar och tvångsäktenskap. Vi har tystnadslöfte, du som chattar är anonym och det kostar inget att chatta med oss. Gå till Chatten Kärleken är fri. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande präst

Jourhavande präst är en akut krisjour dit du kan ringa om du behöver någon att prata med. Både du och den som svarar är anonyma och samtalet får handla om vad som helst. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan för att ringa till
jourhavande präst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

SHEDO

En ideell förening vars syfte är att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., ge stöd åt drabbade och anhöriga samt arbeta för en bättre vård för dessa patientgrupper.

Veta mer

Sidan uppdaterades den 16 januari 2023