Social insatsgrupp (SIG)

Vill du sluta med missbruk och kriminalitet? Vi hjälper dig som är ung och vill förändra ditt liv.

Mål med sociala insatsgruppen (SIG)

Målet med SIG är att motivera dig som är ungdom till en förändring i ditt liv och vi hjälper dig så du kan sluta med missbruk och kriminalitet.

Vi hjälper dig att komma till skola eller praktikplats och fullfölja de mål som krävs för att du ska uppnå ett självständigt liv i vuxen ålder.

Du som är ungdom

Hos oss träffar du personer som har kontakt med dig på olika sätt. Det kan vara polis, skolpersonal, socialsekreterare, dina föräldrar och andra viktiga personer i ditt liv. Alla vi samarbetar för att hjälpa dig att sluta begå brott. 

Så här arbetar vi

Vi utgår från dig och dina behov. Vårt mål är att det ska fungera bra för dig i skolan, på praktiken eller jobbet och att du ska ha en meningsfull fritid. Du kommer att träffa oss i SIG regelbundet. Du kommer också träffa din socialsekreterare och andra personer som kan stötta dig och är bra för dig.

För att du ska få delta i SIG behöver du och dina föräldrar samtycka till att socialtjänsten, skolan, polisen och andra viktiga personer i din omgivning får prata öppet med varandra om din situation.

Du som är vårdnadshavare

Vi hjälper dig att hjälpa ditt barn på bästa sätt. Vi behöver dock ditt samtycke för att socialtjänsten, skola, polisen och andra viktiga personer i ditt barns liv ska kunna dela information med varandra. Om ditt barn är över 15 år krävs det också att ditt barn ger sitt samtycke.

Det här är vi

SIG består av:

  • Socialsekreterare vid Luleå kommun. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.
  • Polisen
  • Övriga: Luleå kommuns öppenvård, skolan, Arbetsmarknadsförvaltningen (AMF), Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP), kontaktpersoner.

Kontakta oss

Vill du veta mer om social insatsgrupp? Kontakta:

Angelika Öqvist angelika.oqvist@soc.lulea.se

Vi nås också på 0920-45 30 00.

Sidan uppdaterades den 16 januari 2023