Betala faktura till Luleå kommun

På den här sidan hittar du information om hur du gör när du ska betala en faktura som du fått av Luleå kommun.

Företagskund

E-faktura företag

Luleå kommun har möjlighet att skicka kundfakturor i formatet Peppol BIS 3. Då behöver vi organisationsnummer och uppgifter om Actor ID/Peppol ID.

Skicka e-post till ekonomicenter@lulea.se om ni önskar e-faktura via Peppol.

PDF-faktura till företag

Luleå kommun har möjlighet att skicka kundfaktura i PDF format. Då behöver vi organisationsnummer och mailadress dit fakturan ska skickas. Skicka e-post till ekonomicenter@lulea.se om ni önskar PDF-faktura.

Privatperson

E-faktura

Med tjänsten elektronisk faktura får du din faktura direkt till din internetbank i stället för på papper hem i brevlådan. Ännu enklare blir det om du kombinerar e-faktura med autobetalning.

Anmälan e-faktura

 1. Logga in på internetbanken.
 2. Klicka dig fram till ”Anmälan e-faktura" eller "Anmälan elektronisk faktura”.
 3. Sök efter Luleå kommun och anmäl e-faktura.
 4. Klart!

De elektroniska fakturorna är försedda med ett skydd så att inga uppgifter i fakturan kan förändras eller läsas av någon annan än fakturamottagaren.

Autobetalning e-faktura

Du kan via din internetbank beställa autobetalning av e-faktura, vilket innebär att fakturan läggs upp automatiskt för betalning på förfallodagen (se din internetbank för vidare instruktioner).

Avanmälan e-faktura

Om du byter kontonummer (bank) ska du avsluta ditt tidigare medgivande om e-faktura innan du skickar in en ny anmälan. Kontakta din bank vid frågor.

Banker som är anslutna till e-faktura

För att kunna ta emot en e-faktura ska du vara internetbankskund hos någon av nedan anslutna banker. Det kostar inget extra att ta emot e-fakturor. Det ingår i Internetbanken.

 • Nordea
 • Swedbank
 • SE-banken
 • Handelsbanken
 • Skandiabanken
 • ICA Banken
 • Länsförsäkringar
 • Marginalen Bank

Nyhet: Faktura till Kivra

Från och med den 1 september 2024 kommer Luleå kommun att kunna erbjuda alla privatkunder att ta emot fakturor till den digitala brevlådan Kivra. Om du redan är ansluten till Kivra och får pappersfaktura kommer fakturan automatiskt att skickas till Kivra. Det gäller även dig som har autogiro.

Du som får en pappersfaktura och inte är ansluten till Kivra men vill att nästa faktura skickas dit behöver ansluta dig. I Kivra kan du snabbt och smidigt ta emot och göra betalning av fakturan med Kivras betaltjänst. För att ansluta dig till Kivra behöver du ha tillgång till Mobilt BankID.

För dig som i dag har pappersfaktura och betalar via autogiro samt är ansluten till Kivra kommer från och med 1 september att få fakturorna skickade till Kivra. Du behöver inte göra något utan fakturan kommer även fortsättningsvis att betalas via autogiro. Det är endast leveransen av fakturan som förändras.

För dig som har betalning via autogiro och inte är ansluten till Kivra sker inga förändringar. Dina fakturor kommer fortsättningsvis att levereras på samma sätt som tidigare.

Autogiro

Du som är privatperson har möjlighet att betala fakturor till Luleå kommun via autogiro.

Anmälan till autogiro

Du kan enkelt ansöka om autogiro via din internetbank.

Om du saknar internetbank kan du fylla i en Medgivandeblankett Pdf, 649.6 kB.. Fyll i blankettens uppgifter direkt på skärmen, skriv ut för underskrift och skicka till:

Luleå kommun
Ekonomicenter Råneå
971 85 LULEÅ  

Avanmälan autogiro

Om du byter kontonummer (bank) ska du avsluta ditt tidigare medgivande om autogiro innan du skickar in en ny anmälan. Kontakta din bank vid frågor.

Sidan uppdaterades den 17 juni 2024