Bild på kaffe som kokas över öppen eld

Friluftsliv och natur

I Luleå kommun finns något för alla friluftsintresserade. Vad gillar du bäst? Här hittar du några tips. Sommartid kan det vara bra att ha koll på algblomningen vid vattendragen, se status på Informationscentralen för Bottniska viken (ICBV) Länk till annan webbplats.

Anläggningar och spår

Du hittar bra motions- och skidspår i hela kommunen. Här finns exempelvis Ormbergets friluftsområde, en året runt-anläggning i världsklass.

Friluftsliv

Gillar du fågelskådningfiske eller bara att vandra i naturen? Det finns gott om lättillgängliga natur och friluftsområden under barmarksperioden i Luleå. Under vintern ändras omgivningen och snön gör det möjligt att ta sig ut i naturen med både med skidor, skridskor och skoter.  Och vill du hitta norrsken kan du se vår kommunkarta för tips på bra lägen! Länk till annan webbplats.

Tänk bara på att respektera allemansrätten.

Hitta platser och leder via kommunkartan

Söker du till exempel grillplatser, platser för norrsken, skoterspår, bad eller vandringsleder i Luleå kommun är det ett bra tips att titta på vår kommunkarta. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där finns det mesta, både för sommar- och vinteraktiviteter.

Kommunkartan hittar du även via denna länk. https://kartor.lulea.se/kommunkarta/Förstora bilden

Kommunkartan hittar du även via denna länk. https://kartor.lulea.se/kommunkarta/

Sidan uppdaterades den 31 maj 2024