Gymnasial vuxenutbildning

Utbildningarna är öppen för dig som är behörig inom vuxenutbildning, vilket innebär från och med 1 juli det år du fyller 20 år eller har ett studiebevis eller en gymnasieexamen oavsett ålder och folkbokförd i Luleå kommun. 

Gymnasial vuxenutbildning gäller för dig som:

  • ej har påbörjat eller avbrutit dina gymnasiala studier och vill återuppta dem
  • behöver behörighet för vidare studier vid universitet och högskola
  • behöver kompetens för pågående eller kommande yrkesverksamhet

Kursutbud

Studera platsförlagd

Att studera gymnasiala kurser platsförlagt innebär att du studerar enligt schema på fasta tider. Du läser kursen på plats på Vuxenutbildningen. Varje kurs har ca tre lektionstillfällen/vecka.

Distansstudier

Att studera på distans med Vuxenutbildningens lärare innebär att du studerar till stor del hemifrån men du har tillgång till handledning av lärare. Varje kurs har ett antal obligatoriska träffar under kursens gång.

Distansutbildning är ett mer flexibelt upplägg men samtidigt mer krävande. För att lyckas måste du ta ett betydligt större eget ansvar för ditt lärande vad gäller planering och genomförande.

Distansstudier kräver datorvana, kunskap i att använda delar av office-paketet, du måste ha tillgång till egen dator, internetuppkoppling, mikrofon, och webbkamera.

Studietakt

  • en 100 poängs kurs kan du studera på 20 veckor alternativt 10 veckor beroende på studietakt.
  • en 50 poängs kurs är alltid 10 veckor.

Distansstudier med externa utbildningsanordnare

Att studera på distans med externa utbildningsanordnare innebär att du studerar helt eller delvis hemifrån via en lärplattform och har kontakt med din lärare via webben.

I en del kurser ingår slutprov eller andra moment som måste ske på plats i anordnarens lokaler. I kurser där nationella prov ingår sker även det på plats.

Distansstudier kräver datorvana, du måste ha tillgång till egen dator, internetuppkoppling, mikrofon, och webbkamera.

Sidan uppdaterades den 28 juni 2023