Feriejobb

Luleå kommun erbjuder dig som går sista året i grundskolan eller år 1 och 2 på gymnasiet tre veckors feriejobb under sommaren. Detta förutsatt att du söker jobbet inom angiven tid, att du är skriven i Luleå kommun och att du inte har ett annat sommarjobb. Denna möjlighet har du i tre år från det att du börjar sista året på grundskolan.

Ansökan öppnar första mars 2023 och pågår hela månaden.

När du går ut grundskolan erbjuds du i första hand ett parkarbete. Du jobbar exempelvis i ditt bostadsområde med att rensa rabatter, klippa gräsmattor, städa och måla. Du kan också få göra skogs och miljövårdande insatser i form av röjning kring cykelstigar, vattendrag och skogsdungar.

Du arbetar i en grupp tillsammans med andra ungdomar och en eller två gruppledare. Att arbeta med parkarbete innebär att du får tillbringa din arbetstid ute i friska luften och göra en insats som syns och som alla uppskattar.

Vill du istället prova på att jobba som guldkant för äldre på ett av våra vård- och omsorgsboenden? Skriv då det i din ansökan.

Feriejobben kommer att tas fram inom Luleå kommuns förvaltningar, bolag och det lokala föreningslivet. Exempel på arbetsområden är äldreomsorg, parkarbete, fastighetsskötsel och barnomsorg. När du söker till Feriejobb anger du även vilket område du skulle vilja jobba inom.

Över 18 år? Sök sommarjobb inom vård, stöd och omsorg

Länk till ansökan publiceras här när ansökan öppnar.

När du skickat in din ansökan till oss kommer du att få e-post på att ansökan har mottagits, detta kan ta ca 30 minuter. Skriv ut och spara den bekräftelsen för det är ditt kvitto på att du har ansökt till Feriejobb.

OBS! Om du inte får en bekräftelse eller vill ändra i din ansökan kontakta oss. Skicka inte in en ny ansökan.

Hör gärna av dig till oss om det är något du funderar över.

  • grundskola 55 kr/timme inklusive semesterersättning, totalt 4 950 kronor.
  • gymnasiet 65 kr/timme inklusive semesterersättning, totalt 5 850 kronor.

Du arbetar sex timmar per dag. Vanligast är 08.00-15.00 och en timmes obetald lunch mellan 11.00-12.00.

Infaller din period under midsommarafton ges du möjlighet att arbeta in denna dag. Infaller din arbetstid under kväll och/eller helg utgår samma ersättning som under vardagar.

Du får maximalt arbeta 90 timmar.

Feriejobben förläggs vanligtvis under perioder om tre veckor.

P1: Vecka 24-26
P2: Vecka 27-29
P3: Vecka 30-32

Placeringsmeddelandet postas till adressen du uppgett i din ansökan under vecka 20.

Du som av medicinska skäl inte kan utföra alla former av arbeten måste senast vecka 17 skicka in ett intyg. Med ledning av intyget söker vi dig en lämplig arbetsplats.

Du skickar intyget till:
Luleå kommun
Feriejobb
971 85 Luleå

Du är försäkrad via din skolförsäkring.

Information och ansökan för dig som önskar vara en av våra arbetsplatser inom Feriejobb hittar du här.

Sidan uppdaterades den 30 januari 2023