RoS-mottagningen (Råd och Stöd)
Beroende skapas av många orsaker och kan vara svårt att ta sig ur. Det skapar stort lidande för den drabbade men även för de som står nära. Skam och skuld är beroendets bästa vän. Att prata om det och få råd och stöd kan därför vara första steget till en ökad livskvalitet.
Har du bekymmer med alkohol, droger, läkemedel, dopning eller spel om pengar? Är du anhörig till någon med denna problematik? Du är inte ensam – det finns hjälp att få!
Till RoS-mottagningen kan du komma för råd- och stödsamtal. Vi som arbetar här är socionomer med flerårig erfarenhet av arbete med beroendeproblematik. I samtalen hos oss fokuserar vi på dina behov och de förändringar som du önskar göra. Vi är utbildade i ett flertal olika behandlingsmetoder både för personer med eget beroende men även för anhöriga. Till RoS-mottagningen kan du komma anonymt, det kostar inget, vi för inga journaler och vi har självklart sekretess.
För att komma till oss behöver du vara 18 år eller äldre och bosatt i Luleå kommun.
Du kan ringa eller skicka mail till oss. Vi försöker alltid att vara tillgängliga under kontorstid men kan vi inte svara så får du gärna lämna ett meddelande så ringer vi upp så snart vi kan. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda dig ett möte inom två veckor. I första hand erbjuder vi dig en besökstid i våra lokaler i centrala Luleå men skulle du önska så kan kontakten även ske via telefon, mail eller digitala möten.
Om du har behov av annat eller mer omfattande stöd så hjälper vi dig gärna vidare.
Välkommen att kontakta oss
Intresseanmälan ROS-mottagningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ingen fråga är för stor eller för liten.
Tina Bernstav, Rådgivare 0920-45 44 05 eller 073-052 73 69 (även sms)
Hans Larsson, Rådgivare 0920-45 56 06 eller 073-074 48 65 (även sms)
Sandra Mangs, Rådgivare 0920-45 40 72 eller 076-146 59 72 (även sms)
Du kan också maila oss på radostod@soc.lulea.se
Relaterad information
Nyheter från Vårt Luleå
Sidan uppdaterades den 2 februari 2024