Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Ärenden inför kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 26 augusti sammanlagt 20 ärenden, bland annat markanvisningar för nya bostäder på Kronan.
    Publicerat 2019-08-21
  • Pressinbjudan smygstart Navet

Workshops, musikproduktion, street dance, kreativt pyssel och spelningar. Det och mycket mer kommer Navet, Luleås nya mötesplats för unga, att bjuda på när den smygöppnar i helgen.
    Publicerat 2019-08-16
  • Närproducerad mat, nya studentbostäder, utökad busstrafik

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade på sitt sammanträde den idag sammanlagt sju ärenden, bland annat en ändrad detaljplan för nya studentbostäder och kommunens livsmedelsupphandling.
    Publicerat 2019-08-12
  • Ärenden inför socialförvaltningens arbetsutskott

Den 15 augusti behandlar socialförvaltningens arbetsutskott sammanlagt sju ärenden. Bland annat ansökan om investeringsmedel för fortsatt arbete med Äldresupporten 2020-2022 samt ansökan om stimulansmedel inom området psykisk hälsa 2019.
    Publicerat 2019-08-09
  • Ärenden inför stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 15 augusti sammanlagt nio ärenden, bland annat vägval för framtida vattenförsörjning till Råneå.
    Publicerat 2019-08-09
  • Ärenden inför kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 12 augusti sammanlagt sju ärenden, bland annat en ändrad detaljplan och utökad busstrafik.
    Publicerat 2019-08-07
  • AULIS i Norr AB ansluter sig till Bostad Luleå

AULIS i Norr AB har tecknat ett avtal med Bostad Luleå om förmedling av studentlägenheter på Porsön.
    Publicerat 2019-07-25
  • Peg Parnevik tvingas ställa in konsert på Hamnfestivalen

På grund av inställt flyg tvingas Peg Parnevik ställa in sin spelning på Luleå Hamnfestival lördag 13 juli. Louise Hoffstens konsert påverkas också på så sätt att spelningen senareläggs.
    Publicerat 2019-07-13
  • Mer svenskt kött i Luleå skolor

2018 beslutade Luleå kommun att väsentligt öka inköpen av svenskt kött till skolmaten. Nu kan vi se resultatet. Andelen svenskt kött har ökat från 66 procent 2017 till 89 procent hittills i år.
    Publicerat 2019-07-05
  • Pressinbjudan: Svenskt kött i Luleå skolor

2018 beslutade Luleå kommun att väsentligt öka inköpen av svenskt kött till skolmaten. Nu redovisar vi resultaten.Datum: Fredag den 5 juli klockan 10.00Plats: Rävabergsvägen 70 i Sundom.

Publicerat 2019-07-04
  • Hedersomnämnande för arbetet med Hållbart resande

Under onsdagen den 3 juli fick Luleå kommun ta emot ett hedersomnämnande under en ceremoni i Almedalen för sitt arbete med aktiva skoltransporter och för arbetet med spelet reseutmaningen.
    Publicerat 2019-07-03

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Prenumerera på pressmeddelanden