Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Pressmeddelande; Öppna jämförelser - Grundskola 2017

Luleås kommunala grundskolor stiger i rankingen igen och rankas nu 94 av 290 kommuner (rank 149 år 2016). De faktiska resultaten för elever i årskurs nio i kommunala skolor i Luleå har förbättrats sedan 2016. En högre andel klarar kunskapskraven i alla ämnen, en högre andel blir behöriga till gymnasieskolan och meritvärdena går uppåt igen.
    Publicerat 2017-12-12
  • Luleås stadskärna uppvisar tillväxt

Stadskärnan i Luleå växer enligt Cityindex, en rapport och modell för mätningar av stadskärnors utveckling avseende kommersiella verksamheter. Rapporten är framtagen av HUI Research på uppdrag av Luleå Kommun. Vinnarbranschen i stadskärnan är dagligvaruhandeln som med råge slår rikets genomsnittliga tillväxt.
    Publicerat 2017-12-08
  • Fritidsbanken öppnar på Ormberget

Nu utökar Fritidsbanken sin verksamhet och öppnar på Ormberget. Här finns möjlighet att låna utrustning för längd- och utförsåkning.
    Publicerat 2017-12-07
  • Björkskataskolan uppfyller Skolinspektionens krav

Skolinspektionen har besökt Björkskataskolan den 7 och 8 november 2017. Björksskataskolan är en skola i stadsdelen Björkskatan, Luleå med elever från årskurs 7 till och med årskurs 9. Vid inspektionstillfällena kunde Skolinspektionen konstatera att skolan uppfyller författningarnas krav inom de områden som granskats.
    Publicerat 2017-12-06
  • Svenska elever har blivit bättre på att läsa

Idag presenterade Skolverket resultatet från den senaste PIRLS-studien 2016, en internationell studie som visar läsförmågan hos elever i årskurs 4. Sverige placerar sig på åttonde plats, samma höga poäng som 2001, då Sverige låg i topp. Jämfört med de nordiska länderna som deltog så presterade Sverige bättre än Danmark, sämre än Finland och lika bra som Norge. Sverige deltar för fjärde gången i PIRLS-studien.
  • Socialnämndens arbetsutskott sammanträder den 6 december

Socialnämndens arbetsutskott kommer bland annat att behandla en motion om införande av en äldreombudsman samt ansökningar om föreningsbidrag.
    Publicerat 2017-12-05
  • Pressinbjudan; Lärkan Sång Kåntest 2017 – livs levande artister framför pinfärska musikverk

Välkommen till produktions- och genrep i Lärkans aula Dag och tid: Tisdag 5 december, kl. 12.30
    Plats: Lärkans aula, stora ingången, (högst upp )

Publicerat 2017-12-05
  • Pressinbjudan: Välkommen att fira Finlands 100-års dag med oss!

Elever som läser finska i årskurs 6-9 i Luleå kommun firar 8 (en dag i förväg) tillsammans Finlands självständighetsdag.
  • Bättre kontroller, utvecklingsinsatser, bredband

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag 13 ärenden, bland annat flera projektansökningar, bredbandsutbyggnad och korruptionsförebyggande arbete.
  • Gammelstads julmarknad expanderar

Till helgen är det dags för julmarknad i Gammelstad, en upplevelse som i år växer utanför friluftsmuseet Hägnans gränser och sprider sig i hela kyrkstaden.
  • Pressinbjudan kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar idag 13 ärenden, bland annat om korruptionsförebyggande arbete, medfinansiering till RFSL och strategiska utvecklingsinsatser. Välkommen till en presskonferens där ordförande Yvonne Stålnacke redovisar de ärenden utskottet behandlade.Tid: 4 december 2017, kl. 11.30Plats: sammanträdesrum vån 9, StadshusetSe föredragningslista

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden