Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Arkitekt: Niklas Granljung, a och d arkitektkontor för Luleå kommun.

Ett steg närmare en ny brandstation

Bygglovsansökan för Luleås nya brandstation fick godkänt av miljö – och byggnadsnämnden som hade möte under gårdagen. Det innebär att det nu är klart att det kommer att byggas en ny station för Räddningstjänst, Ambulans och SOS Alarm i planerat område på Lilla Mjölkuddsberget.
  • Kommunen gör en Lex Maria-anmälan

Socialförvaltningen i Luleå anmäler sig själva till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) sedan en patient i hemsjukvården fått fel läkemedel vilket innebar att personen fick åka till sjukhuset för behandling.
  • Fritidsbanken flyttar ut till Luleå skärgård

I sommar kan hela semestersällskapet vara aktiva med hjälp av Fritidsbanken. Den 20 juni är det premiär för Fritidsbanken i Luleå skärgård. Sommarspel, käpphästar, fiskespön, sport-och fritidsutrustning packas i dag för fullt för att köras ut till Junkön, Kluntarna och Småskär.

Publicerat 2018-06-20
  • IVO-granskning av kommunen är klar

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har granskat hur Luleå kommun handlägger ärenden med personer som har varit utsatt för våld i nära relation och barn som har bevittnat våld. IVO har tittat på arbetsplanering, vilka insatser som erbjuds, samverkan samt vilken egenkontroll som utförs.
    Publicerat 2018-06-19
  • Rekordlåg ungdomsarbetslöshet

Arbetslösheten bland ungdomar i Luleå har halverats de senaste fyra åren. I januari 2014 var 10,3 procent av ungdomarna i Luleå arbetslösa, i maj 2018 var motsvarande siffra nere på 4,9 procent. Sedan 2014 har ungdomsarbetslösheten i Luleå varit konstant under riksgenomsnittet.
    Publicerat 2018-06-19
  • Medborgarförslag, SM-veckan, detaljplan Storheden

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade idag sammanlagt 26 ärenden, bland annat följande:
    Publicerat 2018-06-18
  • Pressinbjudan kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt sammanträde idag 26 ärenden, bland annat elva medborgarförslag om kollektivtrafiken och SM-veckan 2020. Välkommen till en presskonferens där kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström redovisar de ärenden som utskottet behandladeT id: Måndag, 18 juni, kl. 11.30Plats: Sammanträdesrum vån 9, StadshusetSe föredragningslista
    Publicerat 2018-06-18
  • Stipendiat för hållbar utveckling 2018 hyllas den 18 juni

Tid: Måndagen den 18 juni klockan 13.15
    Plats: Sessionssalen Luleå stadshus

Publicerat 2018-06-15
  • God beredskap inför sommaren för Råneås vattenförsörjning

Vid stadsbyggnadsnämndens sammanträde 14 juni behandlades totalt 31 punkter på dagordningen. Bland annat information kring beredskapen kring Råneås vattenförsörjning.
    Publicerat 2018-06-15
  • Luleå kommun i Almedalen

För femte året i rad deltar Luleå kommun i Almedalsveckan. Programmet är fullspäckat med ett trettiotal olika aktiviteter som alla syftar till att kunna påverka i viktiga frågor och få fler att upptäcka de möjligheter som Luleå erbjuder.
    Publicerat 2018-06-14
  • Ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott 18 juni 2018

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt sammanträde måndag den 18 juni sammanlagt 26 ärenden, bland annat följande:
    Publicerat 2018-06-13

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden