Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• Luleå kommun i Almedalen

För sjätte året i rad deltar Luleå kommun i Almedalsveckan i Visby som arrangeras 30 juni – 7 juli. Programmet är fullspäckat med ett fyrtiotal olika aktiviteter som alla syftar till att kunna påverka i viktiga frågor och få fler att upptäcka de möjligheter som Luleå erbjuder.
    Publicerat 2019-06-18
  • Blås grönt i år igen

Blås Grönt är Luleå Hamnfestivals satsning för en nyktrare och tryggare festival där unga har kul utan alkohol och droger. Blås Grönt riktar sig till föräldrar med ungdomar i åldern 13-17 år och bidrar förhoppningsvis till samtal om alkohol mellan unga och vuxna.
    Publicerat 2019-06-17
  • Bioflygbränsle, återbruk, bolag

Kommunstyrelsens arbetutskott behandlade på sitt sammanträde idag sammanlagt elva ärenden, bland annat ansvaret för återvinningsmarknaden och flygbränsleproduktion i Luleå.
    Publicerat 2019-06-17
  • Pressinbjudan: Läger av tjejer för tjejer

På initiativ från tjejerna i Tuna gårdsråd ordnas nu ett Tjejläger, med stöttning av kommunens ungdomsverksamhet Ung i Luleå. 70 ungdomar som identifierar sig som tjejer kommer tillbringa ett dygn tillsammans på hotell Örnvik mellan söndag och måndag. Media är välkomna att hälsa på.
    Publicerat 2019-06-14
  • Kampanj för dusch innan utepoolen

”Nyduschad, uppiffad och solkräm på? Toppen, men tänk på att ändå duscha innan du hoppar i våra utebad i sommar!” Det är uppmaningen Luleå kommun nu går ut med i en kampanj för att förbättra badvattnet i Aronsbadet och Råneåpoolen.
  • Ändrad avgift och reglering för parkering i Luleå centrum

Parkeringssituationen i centrala Luleå har setts över och beslut har tagits om nya avgifter och förändrade regler kring lastplats, på- och avstigningsplater och parkeringsplatser.
  • Stipendiat för hållbar utveckling 2019 hyllas den 17 juni

Tid: Måndagen den 17 juni klockan 13.15
    Plats: Sessionssalen i Luleå stadshus

• Svartöns Blues presenterar artister till Luleå Hamnfestival

Vad är en Hamnfestival utan Blues? Självklart är det populära bluestältet en del av Luleå Hamnfestival även i år. Mellan torsdag 11 juli - lördag den 13 juli står bland annat dessa artister på scen.
  • Fiskepremiär i Hertsöträsk

Fram med fiskespöet, inhandla fiskekort och kom till Hertsöträsk för årets första fisketävling. Torsdag den 13 juni mellan 18.00 - 21.00 är tävlingen igång. Välkommen att pröva fiskelyckan!
  • Ärenden inför kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde sammanlagt elva ärenden. Bland annat att återvinningen på Kronan ska byta huvudman.
  • Här är idrotterna för SM-veckan vinter 2020

Luleå och Boden står tillsammans värd för SM-veckan vinter 2020. Skidskytte gör come back på SM-programmet likaså längdskidornas tre- och femmil som är tillbaka. SM-veckan i Luleå/Boden arrangeras 25 – 31 mars 2020.

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Prenumerera på pressmeddelanden