Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

• ”Tillsammans har de cyklat 2518 kilometer i vinter”.

Välkommen ned till Södra Hamn på lördag. I samband med KPN:s skridskotävlingar och familjedagen på isen, finns ”Vintertramparna” och projektledarna på plats med aktiviteten ”Träffa Vintertramparna och prova deras olika cyklar”.
    Publicerat 2018-02-23
  • Kulturens Hus får ny RWC i huvudentrén

Vid Stadsbyggnadsnämnden sammanträde 22 februari behandlades totalt 20 punkter på dagordningen. Bland annat igångsättningstillstånd för ombyggnation av toalett till RWC
  • Besöksnäringen som motor för Luleås tillväxt

I samband med skridskotävlingen KPN Grand Prix arrangerar Luleå kommun och Visit Luleå seminariet ”Tillväxt med besöksnäringen som motor”. Medverkar gör bland andra social- och idrottsminister Annika Strandhäll.
  • Hot mot socialförvaltningen

Det har kommit in ett allvarligt hot mot socialförvaltningen vid Repslagargatan i Luleå.
  • Luleå i pilotprojekt för hållbart Sverige

Luleå är en av sju kommuner och landsting som valts ut att delta i ett landsomfattande pilotprojekt som ska bidra till att de globala målen för hållbar utveckling nås. Med stöd av Svenska FN-förbundet och Sveriges Kommuner och Landsting kommer tjänstemän och politiker i Luleå under året att få utbildning och verktyg för att förverkliga Agenda 2030 lokalt.
  • Spelindustri, Luleå Science Park, planuppdrag

Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 26 februari, bland annat gemensamma satsningar på spelindustrin och Luleå Science Park.
  • Isbana i toppskick inför premiärloppet i KPN Grand Prix

I morgon står Nederländernas toppåkare redo då startskottet går för det första loppet i skridskotävlingen KPN Grand Prix.
  • Socialnämnden sammanträder den 23 februari

Socialnämnden i Luleå sammanträder fredag den 23 februari klockan 8.30, Repslagargatan 6.
    Publicerat 2018-02-21
  • Pressinbjudan; Festligt firande av Internationella modersmålsdagen på Örnässkolan

Trettio olika språk talas bland barnen på Örnässkolan, det uppmärksammas på onsdag den 21 februari, som är Internationella modersmålsdagen.Tid och plats:
    21 februari, kl 8.30 – 12.00,  samling i Örnässkolans aula

Publicerat 2018-02-20
  • Angående granskning av behörigheter och loggkontroller

Luleå kommuns revisorer riktar kritik avseende socialförvaltningens åtgärdsarbetet kring behörigheter och loggkontroller i det datoriserade verksamhetsstödet.
    Publicerat 2018-02-19
  • Bristande dokumentation i en patientjournal

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kritiserar socialnämnden i Luleå för att man vid ett vård- och omsorgsboende inte har dokumenterat tillräckligt i en patientjournal vilket kan ha bidragit till att diagnosen fördröjdes.
    Publicerat 2018-02-16

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden