Tidsresa, slängkälke och brödbak på Hägnans sportlov

Det blir utomhusteater, snöskobana, brödbak, häst och släde plus massa utelek när friluftsmuseet Hägnan laddar för sportlov. – I teatern Tack, Ticktack får barnen följa med 100 år tillbaka i tiden där det varken finns mobiltäckning eller melodifestivaler, berättar Ida Renlund, museipedagog.

Mellan 6 och 10 mars är det sportlov, så även på Hägnan. På onsdag, torsdag och fredag blir det bland annat en nyskriven barnteater utomhus.

– Barnen får följa med till drängen Isak, 100 år bakåt i tiden och sedan se honom komma till 2023 och förvånas över alla moderniteter vi har, säger museipedagog Ida Renlund, som även skrivit teatern.

Teatern är drop in och gratis och går varje heltimme mellan 12.00-15.00 den 8-10 februari.

Häst och släde

I övrigt erbjuds bakning av klådda och eget skapande samma datum. Och försäljning av nybakade mjukkakor, om man inte vill baka själv. Onsdag och torsdag finns också chans att åka släde bakom nordsvensken Widja.

Eftersom alla aktiviteter är drop in kan det bli kö.

Utelek hela veckan

– Mest krut ligger på onsdag, torsdag och fredag. Men under hela veckan har vi massa utelek; snöskobanor, tipsrunda, snökuber för snöskulptering, perfekta pulkabackar och en slängkälke, säger Ida Renlund.

Dessutom står eldstäder redo och lanthandeln och kafé Fägnan är öppna måndag till fredag.

Kolla in visitgammelstad.se för hela programmet. Länk till annan webbplats.

Kontakt: Ida Renlund, museipedagog, 070-529 40 42

Sidan uppdaterades den 28 februari 2023