Temat för Bok & Bild 2023

Förändringens makt är temat när konst-och litteraturbiennalen Bok & Bild återkommer i höst. – Vi vill lyfta de som jobbar för en förändring, både i det lilla och i det stora, säger projektledarna Mimmi Granberg och Sara Diamant, Luleå kommun.

Den 20-21 oktober är det dags för Bok & Bild på Kulturens hus i Luleå Länk till annan webbplats.. I dag publiceras temat som kommer löpa som en röd tråd genom programmet.

– I år vill vi ge tunga ämnen hopp och lyfta konstnärer, författare och starka personer som jobbar för förändring av olika slag, säger Sara Diamant som projektleder biennalen tillsammans med Mimmi Granberg.

Förändring i det stora och lilla

Även om temat kommer inrymma tunga ämnen finns det även plats för förändring i det lilla, och flera programpunkter kommer vara enkom för barn samt ungdomar.

– De är ju barnen som växer upp i dag som förändrar världen i morgon, säger Mimmi Granberg.

Tävling för unga

Årets medverkande presenteras i augusti/september. Men redan nu drar Bok & Bilds novell- och konsttävling för unga igång. Vinnarna får 10 000 kronor var samt blir publicerade i en antologi tillsammans med utvalda bidrag från tävlingen.

– Vi hoppas att unga från hela Norrbotten skickar in bidrag, de har viktiga röster att lyssna till, säger projektledarna.

Tävlingen riktar sig till unga mellan 16-25 år och pågår till 27 augusti.

Kontakt: Sara Diamant, projektledare Bok & Bild Luleå kommun, 070-618 40 64

Sidan uppdaterades den 5 maj 2023